Rólam

Gyerekeknek

Akár hiszed, akár nem, Frász néni is volt kislány kislány korában. Ahogy én is.
Amikor még egészen kicsi voltam, a legszembetűnőbb tulajdonságom az volt (legalábbis a rokonok szerint), hogy soha be nem állt a szám egy pillanatra sem… kivéve ha olvastam, úgyhogy nagy megkönnyebbülés volt mindenki számára, amikor felfedeztem magamnak a könyveket.
Számomra pedig az volt nagy felfedezés, amikor rájöttem: ha az ember író, akkor annak számos előnye van. Ha például könyvet írsz, akkor aztán tényleg annyit beszélhetsz, amennyi a csövön kifér, senki sem szakíthat félbe.
Így azzal, hogy végül író lettem, mindenki jól járt: a környezetem is megkönnyebbült, hogy végre egy kicsit csönd van, hiszen amíg írok, legalább beszélni nem tudok, és én is zavartalanul mesélhetem a történeteimet, ami az egyik legkedvesebb elfoglaltságom.
Nagyon szeretek ugyanis elmerülni a fantáziavilágomban (képzelheted, ennek hogy örültek annak idején a tanáraim…), felépíteni különféle világokat, majd azokat benépesíteni a magam alkotta figurákkal.
Amikor nem írok és nem is olvasok, akkor nagyon szeretek főzni (egyik kedvenc ételem a paradicsomszószos spagetti sok bazsalikommal és sajttal), világot látni, vagy sétálni a kutyámmal, Böbivel.
Ha állat lennék, akkor veréb szeretnék lenni, hogy együtt ugrálhassak, csivitelhessek a haverokkal, ha pedig zöldségként kellene újjászületnem, akkor mindenképp a krumplit néztem ki, mint jövőképet, mert a sokszínűen felhasználható burgonya valamilyen formáját biztosan mindenki szereti, akár nyomda, akár sült brunyó, vagy épp kolbászos-rakott verzióban.

Felnőtteknek

1977-ben születtem Budapesten egy olyan családba, ahol az egy főre eső építészmérnökök száma kettő.
Mivel gyermekkori álmom, hogy cirkuszi akrobata leszek, vagy hajóskapitány, nem valósulhatott meg, jobb híján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem angol és magyar szakon.
Cirka másfél évtizeden keresztül angolt tanítottam, javarészt felnőtteknek.
Ezzel párhuzamosan blogot írtam Egy cirkuszigazgató hétköznapjai (- Hogyan őrizzük meg a fejünket a gyereknevelés oroszlánszájában?) címmel.
A harmincas éveim végén aztán csak utolért a vérfrissítő kapuzárási pánik és mertem nagyot álmodni: ott hagytam a Present Perfect tanítását és elkezdtem azt csinálni immár hivatalosan is, amit a legjobban szeretek a főzésen, etetésen túl: újságíró lettem.
A WMN.hu-hoz 2016. szeptember 1-én csatlakoztam zsurnalisztaként, ahol 2020 szeptembere óta főszerkesztőként is tevékenykedem.
2016-ban jelent meg az első könyvem, azóta pedig megállíthatatlanul ontom a regényeket.
Két felnőtt gyerekem van: Rozi és Marci.

FAQ válaszom:
- Nem a Fiala János lánya vagyok.
- Munka mellett bizony nehéz könyvírásra is időt szakítani, úgyhogy ha épp egy könyvön dolgozom, általában hajnali ötkor kelek, és az ágyamban írok hétig, hónapokon keresztül.
- Mindenevő vagyok.

Fedezd fel a könyveim

1 / 3

Blog

1 / 2