Könyvtáraknak, iskoláknak

Boldogan tartok író-olvasó találkozókat, kötetbemutatókat, rendhagyó irodalomórát, interaktív beszélgetéseket. Az a tapasztalatom, hogy ezek az alkalmak a fiatal olvasóimnak is klassz élmények, jó, ha látják, egy író más is tud lenni, mint a tankönyv fekete-fehér, komor férfi portréja. 

A beszélgetések, előadások során igyekszem a közönséget is bevonni, illetve színesíteni a könyvekről szóló beszámolókat személyes történetekkel is. (Amellett nem titkolt célom, hogy arra bíztassak mindenkit, aki erre fogékony: írjon, ha másért nem, a maga örömére.)

A Balatoni nyomozás, a Bűntény a Dunán, a Kalandok az erdő mélyén, a Bodrogközi rém és a Bakonyi betyárok célközönsége a 9-13 éves korosztály. Ezek a kalandregények Magyarország különböző tájegységein játszódnak, melyek nem puszta helyszínek, hiszen tulajdonképpen maguk is főszerepet kapnak a művekben, így a kötetekről való beszélgetés alkalmas lehet a környék bemutatására, vagy akár kedvcsinálónak osztály- vagy családi kirándulásokhoz, táborokhoz, nyaraláshoz. 

Mivel a Lepkebáb a kamaszkorról és az ezzel járó átváltozásról szól, ezt a fantasy regényt legfőképp 13-16 éveseknek szántam.

A Drill, az Egy cirkuszigazgató hétköznapjai, a Vele tűrök, vele szenvedek, illetve A legrövidebb út a nők szívéhez pedig a felnőtt közönség érdeklődésére tarthat számot. Az utóbbi esetében, lévén ez egy gasztroegyperces novelláskötet receptekkel körítve, ha van rá lehetőség, közös főzésben, kóstolásban is gondolkodhatunk!

A könyvbemutatók, rendhagyó irodalomórák hossza egy, másfél óra felolvasással együtt, mely során dedikálásra és közös fénykép készítésére is van lehetőség. Ezek az alkalmak lehetnek beszélgetések is, de moderátor nélkül is szívesen és jól tudok mesélni.

Ha érdekel, írj bátran az info@fialaborcsa email címre!