Bakonyi zsiványok Patkó Tamás

A Bakonyi zsiványok szereplői: Patkó Tamás

Észrevettem magamon, hogy a szívemhez közel álló szereplők általában nagyon ügyesek a főzés terén is - és ez alól ez a barátságos óriás sem kivétel.

Tamás majdnem két méter magas, 18 éves fiatalember, átlagon felüli erővel, és lelki érzékenységgel. Ő egy nagy darab fickó még nagyobb szívvel. Annak ellenére, hogy a betyárbanda tagja ő is, talpig becsületes. Valójában nem követett el semmit, mégis kénytelen volt zsiványnak állni, miután az apja (egy zűrös, borissza pacák) elhajtotta az ellensége három lovát, majd azt Tamásra fogta. 

A regény során részleteiben is fény derül az ő sanyarú hátterére, ami elől a Bakony rengetegébe menekült, ahogy azt is megtudhatjuk, hogy miért azt tartja a legszebb karácsonyának, amikor az apja úgy felöntött a garatra, hogy a kocsmában ragadt, így ők békében lehettek otthon.

Tamás erős, mint a bivaly, ha valamit fel kell emelni, arrébb kell tolni, mindig őt hívják.

És mellette nagyszerű megfigyelő és csodás hallgatóság, ha a mai korban élne, biztos, hogy pszichológusnak kellene állnia. Érzékeny, empatikus, jól fejlett igazságérzettel.

A társai szeretik, szívesen megosztják vele a gondolataikat, érzéseiket. Tamás ráadásul nagyon jól főz, szinte a semmiből tud finom lakomát rittyenteni a társainak - amire a hideg, latyakos erdőben élő bandatagoknak bizony nagy szüksége van.

És egy kis technikai fun fact a végére...

Ezeket a képeket mesterséges intelligencia segítségével készítettük. Az AI nem mindig ugyanazt érti az instrukciók alapján, amit az ember szeretne - talán ebből is látszik, hogy még gyerekcipőben jár. Tamást én úgy képzeltem, ahogy a fenti képen is látható, ám a változatok között legyártódott egy olyan is, amit leginkább olyan autószerelő műhelyek falán tudok elképzelni, ahol javarészt nők dolgoznak. 

Vicces Patkó Tamás Bakonyi zsiványok

Te mit gondolsz róla...?

Vissza a blogba

Hozzászólás írása