A Bakonyi zsiványok szereplői: Macska Miska

A Bakonyi zsiványok szereplői: Macska Miska

Az egyik legkedvesebb szereplőm (bár tudom, nem illik kedvenc gyereket választani, de imádom a vagány, melegszívű csajokat).

Miska, vagyis Terka 17 éves, magas, vékony lány, aki tűzvörös haját rövidre nyírata, amikor bevetette magát az erdőbe, hogy oda bújjon el a világ elől. Itt találkozott a többiekkel, akik maguk közé fogadták, azóta ő is a zsiványbanda oszlopos tagja.

Terka fiúnak adja ki magát Macska Miska néven - a társai pedig úgy tesznek, mintha elhinnék.

Ha nevet (amit gyakran tesz, mert a nehézségei ellenére vidám természet) a kezét a szája elé kapja. A betyárok közé azért került, mert miután az édesanyja meghalt, az apja új asszonyt hozott a házhoz, aki igyekezett Terkát elmarni, rettentő rosszul bánt vele. (De ugye ilyet a valóságban nem láttunk SOHASEM…) 

Amikor férjhez akarták kényszeríteni a falu bennfentes családjának szívtelen és verekedős tagjához, megszökött a frigy elől, ami garantált boldogtalanságot és talán idő előtti véget is hozott volna neki. 

A kisebb testvérei azonban nagyon szoktak neki hiányozni, ezért amikor csak teheti, titokban hazalátogat. 

Terka irtó ügyes, tapraesett lány, tud nyulat fogni, madárhangokat utánozni (ezzel még a madarakat is megtéveszti!), fára mászni és vékony fagerendán egyensúlyozva végigmenni. Emellett nagyon szép meséket tud, és énekelni is szeret, bár azt mostanában nem gyakorolja, csak ha biztos benne, hogy nem hallja senki sem, mert az énekhangja biztosan elárulná.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása