Bakonyi zsiványok Kutyási Lázó

A Bakonyi zsiványok szereplői: Kutyási Lázó

Kutyási Lázó a fővezér, Czifra Maxim jobbkeze, hűséges csatlósa - és a drámai fordulatok egyik kirobbantója.

Alacsony, köpcös figura, ritkás hajú, vékony szájú, ravasz tekintetű, borzképű pasas. Ő a legiskolázottabb a bandatagok közül, ír, olvas, és beszél németül is. Okos, agyafúrt, ám gyenge jellem: könnyen befolyásolható olyan ember által, akire felnéz.

Pech, hogy ez a személy történetünkben épp Maxim lett! 

Kutyási korábban intézőként dolgozott, ám a későbbi életére örök bélyeget nyomott, hogy jóban volt a Bucsi Ferkó nevezetű betyárral, akit olykor bújtatott is. A pandúrok nem sokat kérdezősködtek, amikor ott fogták a Bucsit Lázónál, biztos ami biztos alapon mindkettejüket börtönbe vetették. Végül Kutyásinak ugyan sikerült tisztáznia magát a vádak alól, de a sok jogi hercehurca következtében elveszítette az állását. És persze még ajánlólevelet sem kérhetett a gróftól, amivel utána szolgálatba állhatott volna másutt.

Ráadásul, és a részletekről nem sokat tudni (érthető módon Lázó nem szívesen beszélt az életének erről a szakaszáról), de az biztos, hogy a tömlöcben megpróbálták őt megtörni… hogy milyen kegyetlen módszerekkel, azt ne kérdezd. Annyit tudni csak, hogy Czifra Maximmal, a betyárvezérrel ott ismerkedtek össze, aki valamilyen úton-módon segített neki, amiért Lázó örök hűséget fogadott neki. Azóta elválaszthatatlan az a kettő. 

A bandatagok közül Kutyási Lázó az egyetlen, aki már a megismerkedésükkor gyanakodva fogadja Kadosát,

és aki nem veszi be a mesét, amit az odaérkezése körülményeiről mondd. Aztán persze addig-addig szaglászik Kadi után, hogy egyikőjük óriási bajba kerül. De hogy ki? Azt megtudod a könyvből, mindent én sem árulhatok itt el!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása